videó

2018.03.03. 15:08

Négy kerékkel a jégen: a mozgássérültek is csúszhattak

Ötödik alkalommal rendezte meg a Gurulj a jégre élménynapot mozgássérülteknek a Lárifári Alapítvány a Kaposvári Jégcsarnokban. Céljuk, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak extrém körülmények között a mozgássérült gyerekeknek és felnőtteknek.

Góz Lilla

Négy keréken száguldottak segítőkkel mozgássérültek szombat délután a Kaposvári Jégcsarnokban. Ötödik alkalommal rendezték meg a Gurulj a jégre programot. A főszervező, Lárifári Alapítvány elnöke Paskáné Hosszú Adrienn elmondta: a Somogy Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületével, a Vadvirág Alapítvánnyal, valamint a Napsugár intézményeivel vették fel a kapcsolatot, hogy minél többen eljöhessenek a jeges kalandra.

 

– Évről-évre kettős céllal rendezzük meg a különleges családi napot. A legfontosabb olyan élmény nyújtani gyerekek és felnőttek számára, akik az átlagosnál nagyobb korlátok között élnek, nincs esélyük jégre gurulni kerekes székkel. A jeges sportok a legtöbbjük számára elérhetetlen, de egy ilyen rendezvény lehetőséget ad arra, hogy mégis a jégre lépjenek, guruljanak, és együtt szórakozzanak városunk jeges sportolóival. Továbbá ilyenkor sérült és ép közösség vegyül össze, figyel oda egymásra és segíti egymást. Úgy gondolom ennek nagyon fontos üzenete van – tette hozzá Paskáné Hosszú Adrienn.

A mozgássérülteknek családtagjainkon kívül nagyon sok önkéntes is segített abban, hogy jól érezzék magukat. A kaposvári jégkorongozók mellett a szinkronkorcsolyások is részt vettek az eseményen. Závodny Zorka, a Kaposvári Sportiskola tagja már nem először segít a programban.

– Nagyon jó ötletnek tartom, annyira jó látni, hogy mennyire élvezik a jégen való siklást segítségünkkel a mozgássérültek – tette hozzá.

– Minden évben itt vagyok, és nagyon élvezem, hogy székemmel száguldhatok a jégen– mondta el Berecz Júlia. A harminchárom éves lány nagyon örül annak, hogy az alapítvány havonta szervez nekik programokat, de különösen a jeges kaland a kedvence.

Az eseményt játékos vetélkedőkkel, akadály- és szlalompályával tették izgalmasabbá. A szervező, idén ötéves alapítvány élményterápiás programokat, nyárra pedig jótékonysági vitorlázást tervez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában