távhő

2018.04.13. 14:27

Hosszú távú célokat is szolgál az energetikai fejlesztés

A távhő biztonságos és környezetbarát: a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége ötödször rendezi meg hazánkban a távhőszolgáltatás napját. Ebből az alkalomból pénteken fotókiállítás nyílt az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában, a látogatók 21 felvételt tekinthetnek meg.

Harsányi Miklós

– Az előző években kazánház-bemutatót és vetélkedőt is szerveztünk, ezúttal fotópályázatot hirdettünk – mondta Vida Zotmund Alpár, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. ügyvezetője. – Igyekszünk évről évre megújítani a rendezvényt, örülünk, hogy számos színvonalas kép érkezett a felhívásunkra, mely lehetőséget teremt arra, hogy bemutassuk tevékenységünket is.

A szakember rámutatott: a távhő környezetbarát, kényelmes és biztonságos, kiválóan szolgálja a kaposvári családok mindennapjait is. A távfűtés kialakítása a '60-as évek végén kezdődött el, s akkoriban a lakótelepekkel együtt öt kazánház is épült. A műszaki hálózaton több kisebb-nagyobb átalakítást hajtottak végre, s a megyeszékhelyen jelenleg közel 7000 lakásban és csaknem 300 egyéb fogyasztónál van távfűtés. Ezek között található a kórház, számos iskola, a posta és a kollégiumokon kívül a már épülő sportcsarnok is csatlakozik a rendszerhez.

A következő időszakban további beruházás várható a megyeszékhelyen: 18 új fogyasztó belépésével közel 1,7 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg, egy biomassza fűtőművet is létesítenek rövidesen, erre 1,6 milliárd forintot fordítanak. Vida Zotmund Alpár rámutatott: hosszú távú célokat is szolgál az energetikai fejlesztés, melynek révén tovább javul a szolgáltatás hatékonysága.

Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola aulájában pénteken nyílt meg a tárlat, a látogatók 21 felvételt tekinthetnek meg. Első helyen végzett a Festetics Karolina Központi Óvoda Napsugár csoportja, a második Kiss Noémi, a harmadik Tóth Zsombor, aki a közönségdíjat is elnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában