főzőverseny

2018.04.30. 17:11

Titkos összetevők, némi fortély és sok fűszer kell a jó gulyáshoz

Csülkös, babos és gombás gulyás is készült a második Zselicvölgyi Gulyásfőző Versenyen. Az idei megméretésre rekordszámú nevező jelentkezett, 50-en jelezték részvételi szándékukat. Végül majdnem ötszázan sürögtek a bográcsok körül, a Zselicvölgy Szabadidőfarmot pedig belengte a finomabbnál finomabb ételek illata.

Koszorus Rita

Az előző évi győztes, a Gálosfai Asszonyok csapata ismét kötényt öltött, hogy megméressék magukat. – A tavalyi bevált receptet alkalmazzuk idén is – mondták a gálosfai csapat sokat látott tagjai. – Csipetkével kínáljuk a gulyáslevest, amit itt gyúrtunk és készítettünk el.

A csapatok a titkos összetevőket nem árulták el, mondván attól titkos, hogy nem kötik az újságírók orrára. Ám azért néhány fortélyt sikerült megtudni a főszakácsoktól, csapatkapitányoktól.

A Fonte Viva Kft. csapata először nevezett a versenyre. – A Fonte Verde a gulyásfőző versenyen is trendben van – mondta Csákabonyi Nárcisz, a somogyvári cég ügyvezetője és tulajdonosa. – A titkos összetevőt otthon a Fonte Viva laboratóriumában kísérleteztük ki.

A Somogyi Hírlap csapata is bizonyított gulyásfőzésben. Csapatunk a számos főzőversenyt megjárt Nagyné Petrus Zsanett vezényletével tüsténkedett a bogrács körül. – Teljesen hagyományos recept alapján készült a gulyásunk – mondta a Somogyi Hírlap hirdetési tanácsadója. – Egy jó pörkölt alapot kell készíteni hozzá, az nagyon fontos egy jó gulyáshoz. A fűszerek kiválasztása is meghatározza a végeredményt, én sót, borsot, paprikát, babérlevelet és köményt használtam.

 

Az isteni gulyást pedig a helyszínen kézzel készült erdei gombás galuska koronázta meg. A zsűri értékelte kolléganőnk erőfeszítéseit, hiszen bronzéremmel jutalmazta a finom ételt. Amely olyannyira jól sikerült, hogy csapatunk bográcsát fosztották ki először a Csepegő-kőtől érkező túrázók.

A második helyezett a főzőversenyben a Mad-Day Kft. lett, míg az első a Patrióta Étterem csapata. Különdíjat a Polgárőrök csapatának adományozott a zsűri.

Zselici tavasz, szépségekkel

A második Zselicvölgyi Gulyásfőző Verseny a Hajmáson található Szabadidőfarm Zselicvölgyi Tavasz nevű komplex rendezvényének része volt. Hiszen miközben a bográcsokban ínycsiklandó gulyások készültek, a borkupolában zajlott a Zselici Bor és Pálinka Mustra is, ahol isteni nedűket és párlatokat bírált a zsűri.

A rendezvény nagy sikerére való tekintettel új sorozat indul a komplexumban. – A nevezők számából látszik, hogy van erre igény, ezért két további főzőversenyt tervezünk – mondta Kováts Csaba, főszervező. – Egyet augusztusban, egyet pedig szeptemberben tartunk majd.

A főzőversennyel egy időben indult egy túra a mészkőtufa hasadékhoz, s a rendezvény bevételének egy részéből a zselici túraútvonalak felújítását támogatják a szervezők. A jótékony munkához természetesen a környékbeli önkormányzatok is csatlakoztak.

A második Zselici Gulyásfőző Versenyen jelentették be a Somogy Szépe szépségverseny újjáélesztését is, amelyet idén már a TS Produkció szervezésében tartanak. Ezzel kapcsolatos információkról hamarosan részletesen beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában