24 millió

2018.05.11. 09:00

Beindult a kasza – fokozottan figyelnek a parlagfüves területekre

Rendszeres munkát jelent az út menti növényzet kaszálása: megyénkben mintegy 1700 kilométernyi szakaszon, közel 24 millió négyzetméternyi területen oldják meg ütemezetten a feladatot.

Harsányi Miklós

– Szakembereink mérnökségenként 3-4 eszközzel végzik a munkát, padka- és rézsűkasza adapterrel is – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette: a munkálatokat az utak hierarchikus rendje szerint végzik. Első körben a nagy forgalmú utak mellett kezdték el, ezután a vasúti átjárók és a főbb mellékutak csomópontjain, s a nehezebben belátható kereszteződésekben is soron kívül elvégzik a szükséges beavatkozásokat.

A szakembertől tudjuk: az idén eddig nem kaptak bejelentést magasra nőtt növényzetről. A főúti és a forgalmasabb csomópontok után a mellékutakon és a bekötőutakon is elvégzik a kaszálást az országos közutak kezelési szabályzatának előírása szerint. Pécsi Norbert Sándor kiemelte: a parlagfűvel szennyezett területek kaszálására fokozottan figyelnek. A munkálatokra 224 millió forintot fordítanak Somogyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában