verseny

2018.05.01. 17:12

Gólya viszi a fiát: majálisi futóversenyt rendeztek Nagybajomban

Utcai futóversennyel ünnepelték a május elsejét a településen. Öt éve tartották meg először, azóta minden évben újabb látnivalókkal bővítik, hogy megteremtsék az igazi majális hangulatát. Ez olyannyira sikerült, hogy az idén is mintegy 600-an voltak kíváncsiak az utcai ünnepségre.

Kovács Gábor

Korábban egyáltalán nem volt hagyománya a majálisnak Nagybajomban, ezért az itt élők Kaposvárra utaztak be május elsején. Ma már a legtöbben a nagybajomi majálist választják a környékbeliek közül is. Nem csoda, hiszen az ideit már februárban elkezdték szervezni, hogy minden többet nyújthassanak, tudtuk meg Nagy Erikától, a Nagybajomi Kulturális Igazgatás vezetőjétől.

 

A rendezvény lelke a „Gólya viszi a fiát” futóverseny, amelyen még az óvodások is indulhattak egy 500 méteres távon. A négyéves Gellért az édesanyjával, Kiss Natáliával tette meg ezt a távolságot. Az anyuka szerint már kisgyermekkorban is fontos az egészségre nevelés, ráadásul a közös futás jó szórakozás. A nyugdíjas klub tagjai „pompom lányokként” buzdították az indulókat a rajtnál.

– Segítünk, üdítőket osztogatunk, kitartóbbak vagyunk a sportrendezvényeken, mint sok fiatal! – nevetett Miklai Tiborné és Marics Csabáné.

Minden versenyző kapott pólót, üdítőt, süteményt a célban, utána pedig ebédet. A futók egy tombolán is részt vettek, amelynek a fődíja egy férfi kerékpár és egy okostelefon volt.

– Ezen a napon az emberek ne üljenek autóba, ehelyett fussanak, biciklizzenek és érezzék jól magukat: csupán ennyit akartunk elérni ezzel a rendezvénnyel, és bejött! – mondta Czefferner Józsefné polgármester, aki a rajtnál köszöntötte az indulókat.

A gyerekek ingyen ülhettek fel a körhintára, ugrálóvárban és játszóházban szórakozhattak. Közben a színpadon a nap folyamán 50 helybeli énekkaros, és 30 táncos lépett fel a hagyományőrzés jegyében. Száz éves recept alapján sütöttek régi zsíros és krumplis pogácsát a köztéri kemencékben az asszonyok, és szétosztogatták a tömegben. A nagybajomi önkéntes tűzoltók is bemutatót tartottak. Ezalatt a sportcsarnokban röplabda tornát rendeztek, 50 résztvevővel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában