időjárás

2018.05.09. 07:00

Gomolyfelhők közül süt le ránk a nap szerdán

Szerdán is napos időben bízhatunk, igaz gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen, délután számíthatunk egy-egy futózáporra is.

Sonline

Nagyrészt napos időre van kilátás szerdán Somogyban az eumet szerint, de gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Kis körzetekben kialakulhat egy-egy frissítő zápor, de viszonylag kicsi a valószínűsége megyénkben. Fokozódik a nappali felmelegedés, a szél jellemzően gyenge marad, csak zivatarok környezetében erősödik fel. A záporok kialakulásának a déli órákat követően nő meg az esélye. Este, éjjel csillagfényes, csapadékmentes idő várható.

A jellemző hőmérséklet

  • szerda reggel 11 fok
  • szerda délután 26 fok
  • csütörtök reggel 12 fok
  • A folytatás

    Csütörtökön előreláthatólag a nap túlnyomó részében a napsütésé lesz a főszerep, késő este, éjjel van a legtöbb esély csapadékgócokra a térségben. Pénteken egy gyenge hidegfront súrolja várhatóan az északnyugati országrészt. Élénkülő északi szél, hűvösebb idő, változó felhőzet és szórványosan kialakuló záporok, zivatargócok ígérkeznek. A hétvégén kellemesen meleg, többnyire napos idő valószínűsíthető, de továbbra is kedvezőek lesznek a légköri feltételek egy-egy kis körzetet érintő zápor vagy zivatargóc kialakulására.

    Orvosmeteorológia

    Szerdán sem érkezik front térségünkbe, ám a fülledt meleg időben légzési problémák, szív- és érrendszeri panaszok jelentkezhetnek, valamint tompaság, dekoncentráltság is előfordulhat. Zivatarok környezetében az asztmában szenvedők panaszai erősödhetnek fel. 11 és 15 óra között főként délen, délnyugaton erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szerdán is többfelé, legkisebb eséllyel délen, délnyugaton – számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyek környezetében erős, néhol viharos széllökésekre, vizes, csúszós útszakaszokra készülhetünk. Intenzív zivatarok idején átmenetileg lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások alakulhatnak ki, helyenként jégeső hullhat. Zivataroktól függetlenül inkább csak északon, északkeleten lehet olykor élénk a keleti-északkeleti szél, mely kissé csökkentheti a menetstabilitást. Érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni a napos időszakokban. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában