polgárőr évértékelő

2018.05.15. 20:34

Közösen dolgoznak a balatoniak biztonságáért

Tizennyolc tagja van a Siófoki Közbiztonságáért Polgárőr Egyesületnek, s most két új jelentkező csatlakozik a csapathoz. Évértékelő közgyűlésükön elhangzott: 2018-ban kiemelt feladat a továbbképzés, s minél több fiatalt kívánnak bevonni a közösségi munkába. A megyei szövetségtől hárman kaptak elismerést.

Harsányi Miklós

Gazdag Ferenc, az egyesület elnöke rámutatott: lehetőségeikhez képest egész éven át gyalogos, kerékpáros és saját gépkocsis szolgálatot láttak el a városban. Ennek köszönhető, hogy Siófok 2017-ben is az egyik legbiztonságosabb település volt a Balaton partján, s ezért köszönet jár a polgárőröknek.

– Az egyesület pénzügye rendezett, hiányossága nincs – folytatta. – Pályázatokból, tagdíjból és egyéb támogatásokból működik a csapat.

Gazdag Ferenc kiemelte: minél több fiatalt kívánnak bevonni a szervezetük tevékenységébe, ezért tanévkezdéskor felkeresik a helyi szakközépiskolákat valamint a Kodolányi főiskolát, ahol bemutatókat szerveznek. Továbbra is stratégiai partnerük a rendőrség, s a társpolgárőr egyesületekkel közös oktatást, akciót és járőrszolgálatot is terveznek. A siófoki csapat lényegesnek tartja az oktatást, a második félévben továbbképzést tartanak a tagság számára. A rendezvényen részt vett Apáti Kinga Csilla, a megyei polgárőrszövetség felügyelő bizottságának elnöke és Gazdag Tamás őrnagy, a Siófoki Rendőrkapitányság osztályvezetője is. A közgyűlésen három polgárőr – Balassa Tibor, Győrfi Gábor és Szalay László – kapott elismerést a megyei szövetségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában