tanulás

2018.05.01. 17:52

Megtanulnak győzni és veszteni is

Szennában rendezték meg a hosszú hét végén az országos MindLab versenyt hat játékban.

Márkus Kata

– Azért Szennában került sor az országos versenyre – tudtuk meg Krénuszné Tóth Erzsébet pedagógustól, a MindLab szennai meghonosítójától –, mert 2018-ban éppen tíz éve, hogy belevágtunk a módszer alkalmazásába, amit azóta is sikerrel oktatunk. S hogy mit jelent a siker? A MindLab használatának őt éve alatt a diákok figyelemkoncentrációja, problémamegoldása, konfliktuskezelése, logikai gondolkodása, döntéshozatali képessége, szabálykövetése átlagon felül fejlődött. Csakúgy mint a versenyzők kombinációs készsége, stresszkezelése, elemző készsége. A diákok a módszer segítségével megtanulnak felelősséget vállalni döntéseikért, s kezelni a győzelmet és vereséget.

A szennai diákok az országos versenyeken egyre jobb eredményeket érnek el, ami egyre motiváltabbá teszi őket. A mostani megméretésen a hat különböző játékból ötben szennai tanuló végzett az első helyen. De született még hat szennai második és öt harmadik helyezés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában