Kaposvár

2018.05.24. 10:47

Németh Antal nevét vette fel a Latinka Ház

Németh Antal Színházművészeti és Kulturális Központként működik tovább az egykori Latinka Ház.

Koszorus Rita

Németh Antal emléktábla avató

A névadó ünnepségén Hatos Pál, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának dékánja azt mondta: Németh Antalt igazságtalanul vitte el a felejtés a magyar köztudatból.

– Öröksége fogja táplálni azt a tanári, diák és általában véve emberi alázatot, amelyben megfoganhat a mű és a felejtést újra és újra kihívhatjuk – mondta Hatos Pál. – Kötődik Kaposvárhoz, nem csak a Nemzeti Színház igazgatója volt, de korszakos darabokat rendezett Kaposváron 1956 és 1957 között.

Az emléktábla leleplezése után Hatos Pál, Szita Károly, polgármester, Vidnyánszky Attila, a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettese, valamint Végvári György stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettes, és Borbás Zoltán kancellár koszorúztak. Ezután vette kezdetét az ikonikus épületben az ünnepi gálaműsor.

Ismét a kultúra szolgálatában

Közel egy éve nyitott újra az egykori Latinka Ház, a Kaposvári Egyetem Kulturális Központjaként. Az épület a hatvanas-hetvenes években a kaposvári kulturális élet egyik fellegvára volt, hiszen legendás koncerteknek, táncbemutatóknak és színházi előadásoknak adott otthont egészen 1995-ig. Az elmúlt egy évben közel harmincféle produkciót vittek színre itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában