zsebpénz

2018.05.12. 11:30

Roham a diákmunkáért: aki akar, dolgozhat egész nyáron

Kezdődik a nyári hajrá a diákmunkákért. A közvetítők nagy rohamra számítanak, továbbra is a Balaton a sláger. Sokan végigdolgozzák az egész nyarat, keresetüket pedig tandíjra, családi hozzájárulásra és bulikra költik.

Góz Lilla

– Nagyon gazdag a kínálat, súlyos munkaerőhiány van minden területen – mondta Dakó Roland, a Meló Diák kaposvári kirendeltségvezetője. – Szinte minden elképzelhető munkakörbe keresnek diákokat, főleg a Balatonnál. A szállodák, büfék, éttermek, kempingek egyaránt keresik a fiatal munkaerőt. Tavaly volt olyan kemping, ami nem tudott kinyitni, mert nem talált dolgozót. Kaposváron a nyári szabadságolások miatt gépipari, élelmiszeripari vállalatok is keresnek munkaerőt. Azt tapasztalják: a többség már májusban dolgozni szeretne és nagyon sokan végigdolgozzák az egész nyarat.

A legkedveltebbek a vízi munkahelyek, a strandok, fürdők. A jogszabály szerint 16 éves kortól már dolgozhatnak a diákok. Szeretjük, ha személyesen regisztrálnak nálunk a fiatalok, hogy tudjuk mit szeretnének, mi pedig mit tudunk kínálni. De lehetőségük van az interneten is bejelentkezni – tette hozzá Dakó Roland.

Szalai Gyula, a Kaposvári Villamossági Gyár ügyvezető igazgatója elmondta: folyamatosan félszáz fiatalnak adnak munkát. Többnyire betanított munkát végeznek az összeszerelő üzemben.

– A Virágfürdő közbeszerzési eljárás keretében foglalkoztat a nyáron diákmunkásokat – közölte Danso-Löffler Zita, a kaposvári virágfürdő igazgatója. – A pályáztatást a Meló-Diák Iskolaszövetkezet nyerte. Június 9-től a strand teljes nyitvatartása alatt minden nap reggel dolgozik nálunk uszodamester, csúszdafelügyelő, medenceőr és öltözőkezelő. Minden nap tizenketten vigyáznak a fürdőzők épségére, s ügyelnek a fürdőzés és a csúszdázás közbeni balesetek megelőzésére, baleset esetén kimentik a vendéget, illetve felelnek az öltöző- és a mosdóhelyiségek rendjéért, tisztaságáért – tette hozzá.

Somogyban júniustól augusztus végéig legalább 2000-2500 fiatal szeretne dolgozni. A legjobban a nyelvtudást igénylő munkakörök fizetnek, de nagyon keresettek a pincér, szakács tanulók is, óránként ezer forintot is kapnak a Balatonnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában