Helyi közélet

2018.05.28. 19:07

Segítsünk megtalálni az idős látássérült néni botját

Az idős látássérült néni nem tud közlekedni a bot nélkül, mely egyben családi ereklye is, hiszen nyolcvan éve van az asszony családjának tulajdonában,

K. G.

Egy idős, látássérült asszony elveszítette a negyven éve használt botját, ami nagyon a szívéhez nőtt, ezért fordult segítségért a szerkesztőségünkhöz. Akár jutalmat is adna a becsületes megtalálónak. A pünkösd előtti pénteken szállt fel a 31-es helyi járatra délelőtt 10 órakor a Füredi utca 11-es számú ház előtti buszmegállóban.

A kulcsával és a csomagjaival volt elfoglalva, ezért nem vette észre, hogy a botot a megállóban felejtette. Csak a végállomáson döbbent rá, hogy hiányzik az eszköze, ami nélkülözhetetlen kelléke volt a mindennapjainak.

– Pánikroham tört rám, ugyanis enélkül a bot nélkül nem közlekedhetek – mondta a 88 éves kaposvári asszony. – Szükségem van rá a korom, a műtött hátgerincem miatt, és azért, mert az egyik szememre két, a másikra hét százalék a látásélességem, szürkehályogom van. Félvakon is tudok közlekedni, bár három orvos tiltotta meg, hogy egyedül menjek ki az utcára. Ugyan a fiam és az unokám nagyon ügyel rám, de szeretném visszanyerni azt a biztonságomat, amit a botom jelentett.

A bothoz érzelmi szálak is fűzik, hiszen családi ereklye: nyolcvan éve van a család tulajdonában, és négy évtizede használta nap mint nap. A busztársaságnál vezérigazgatói engedéllyel megnéztek az említett buszjáraton készült videofelvételt, ebből kiderült, hogy az idős asszony már bot nélkül szállt fel a járatra. Ha valaki megtalálta a fekete, fémfogantyús botot, jelentkezzen a Somogyi Hírlap hirdetésfelvételén a Kontrássy utcában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában