balesetmegelőzés

2018.05.11. 18:58

Sorban álltak a diákok a motoros szimulátor előtt

A Közlekedési kultúra napja alkalmából pénteken balesetmegelőzési programra hívta a diákokat a Közlekedéstudományi Egyesület megyei szervezete a Berzsenyi Dániel Általános Iskolában: a tiniket mágnesként vonzotta a gyártósorral évtizedekkel ezelőtt legördült Ikarus, s nagy sikert aratott az elektromos autó is. Több mint 120 tanulót vártak a házigazdák.

Harsányi Miklós

– A közlekedési morál erősítése társadalmi ügy, Somogyban is komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a szakmai terveket valóra váltsuk – mondta Tóth István, az egyesület somogyi szervezetének titkára. – Különösen lényeges, hogy a fiatalok időben elsajátítsák azokat az ismereteket, melynek később, felnőttként is nagy hasznát veszik. A rendőrség és a balesetmegelőzési bizottság közreműködésével harmadszor szerveztük meg a találkozónkat, melyre gimnazistákat is meghívtunk.

A motoros szimulátor előtt már a hivatalos megnyitó előtt kisebb csoport gyűlt össze, s KRESZ-teszt és kerékpáros ügyességi vetélkedő is kiegészítette a találkozót, s a diákok kipróbálhatták a részegszemüveget. A bringások gyorsan birtokba vették a sportpályát, ahol megmutatták tudásuk legjavát, s a házigazdák a kerékpárok kötelező és nem kötelező felszerelését is bemutatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában