vaú

2018.06.23. 20:00

Ötszáz házhoz csengetnek be – indul a nagy razzia

A razzia során a tartási körülményeket, valamint az ebek oltását és a beültetett chipek meglétét is vizsgálják, valamint a kóbor ebeket is befogják.

Góz Lilla

Ebtartási és -rendészeti ellenőrzés lesz június 25-től június 29-ig Kaposváron, a kaposszentjakabi városrészben, mintegy ötszáz ingatlannál. A razzia során a tartási körülményeket, valamint az ebek oltását és a beültetett chipek meglétét fogják vizsgálni, valamint a kóbor ebeket is befogják a szakemberek.

Az idei évben a razzia során arra is felhívják az állattartók figyelmét, hogy a rossz körülmények között tartott, oltással nem rendelkező, megfelelő higiéniát nélkülöző ebek milyen betegségeket, fertőzéseket kaphatnak el és terjeszthetnek.

Számos olyan élősködő (például orsósférgek, galandférgek) hordozói lehetnek, amelyek az emberre is veszélyesek. A razziát a közterület felügyelet, a Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának állatorvosai, a városgondnokság gyepmestere, valamint a Kutyatár Egyesülettel közösen végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában