kánikula

2018.06.12. 16:43

Párakapu alatt és strandon is hűsöltek a somogyiak

A hét legforróbb napján a Virágfürdőben hűtötték magukat a kaposváriak, de volt aki inkább egy ízletes fagylalttal igyekezett átvészelni a harminc fok feletti hőséget. Kaposváron hat párakaput állított fel az önkormányzat, hogy a gyalogosok a forróságban élvezhessék a hideg vízpermetet.

Koszorus Rita

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) arról tájékoztatta lapunkat, hogy a nap folyamán igazi kánikulai hőmérsékletek alakultak ki. – Somogy megyében a legmagasabb nappali hőmérséklet elérte a harminckét celsius fokot – mondta Pátkai Zsolt, előrejelző-meteorológus. – Hazánkat délnyugat felől egy zivatarrendszer éri el, amely a kora esti órákban Somogy megyében is figyelemre méltó aktivitást produkálhat.

Megtudtuk: a somogyiak még nem lélegezhetnek fel, hiszen a következő napokban is meleg, fülledt időjárásra van kilátás. – 4-5 fokos hőmérséklet csökkenés várható szerdától, akkor már csak 26-28 fok lesz a jellemző, de fülledt marad a levegő.

Ez az erre érzékenyeket megviselheti, leginkább azért, mert a páradús időben az izzadással kevésbé tud a szervezet hőt leadni. Ezért azoknak kell igazán vigyázniuk, akik a napon, a szabadban tartózkodnak ilyenkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában