egészség tudatosság

2018.06.14. 17:30

Wossala Rozina főzött a gépészeseknek

A menő menzát igyekezett elhozni a diákoknak a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumában működő Gépészek a Gépészekért Alapítvány. Ennek érdekében egy igazi sztárséf mutatta meg az iskolásoknak a főzés alapfogásait.

Koszorus Rita

Wossala Rozina szt‡rsŽf a az Eštvšs L—r‡nt M?szaki Szakgimn‡ziumban.

Egy izraeli lecsót készített Wossala Rozina sztárséf az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban, különleges fűszerezéssel. A műveletben természetesen a vendéglátók is segítettek neki, s miközben a serpenyőbe kerültek az alapanyagok még hasznos tippeket, információkat is kaptak a fiatalok. A rendezvénnyel szerették volna megismertetni a főzés alap fortélyait a gyerekekkel. – Nagyon fontosnak tartom, hogy már fiatal korban megismerkedjenek az alapanyagokkal és az alapvető ételekkel – mondta el kérdésünkre Wossala Rozina. – Ez igazán majd akkor lesz gond, amikor elkerülnek kollégiumba, vagy albérletbe és magukat kell ellátni. Ilyenkor általában előre feldolgozott, könnyen beszerezhető akár félkész ételeket választanak, mivel nincs meg a szükséges konyhai biztonságuk.

Ezen szeretnének változtatni az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban. – Szerintem az alapanyag ismeretnél kezdődik, hogy ne féljenek a főzéstől – hívta fel a figyelmet Wossala Rozina. – Nagyon fontosnak tartanám, hogy a háztartástan visszakerüljön az oktatásba. Egyszerűen az önellátás fontos, hogy háztartást tudjon vezetni valaki. Ennek megtanítása a gyerekekkel most a szülőkre hárul, de nem biztos hogy mindenkinek van ideje recepteket átadni, vagy megtanítani a főzést gyermekével.

Wossala Rozina sztárséf a az Eötvös Lóránt Műszaki Szakgimnáziumban.

A fiatalok izgatottan várták a rendhagyó órát a sztárséffel. Köztük voltak olyanok, akiknek nem idegen terep a konyha. – Otthon szoktam főzni – mondta Lengyel Leila. – Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, például brassóit tudok készíteni.

https://www.youtube.com/embed/NylqbluKx54

A diákok ki is próbálhatták konyhai tehetségüket, hiszen epres-zabpelyhes krémtúrót készítettek Rozina vezényletével.

Wossala Rozina sztárséf a az Eötvös Lóránt Műszaki Szakgimnáziumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában