időjárás

2018.07.05. 07:00

Fülledt meleg lesz Somogyban, de este érkezik a hidegfront

Napközben akár harminc fokot is mérhetünk csütörtökön Somogyban, de egy közeledő hidegfront miatt fokozódik a fülledt meleg.

Sonline

Csütörtökön alapvetően napos, meleg időnk lesz Somogyban az eumet.hu szerint. A 30 fokot is meghaladja többfelé a maximum hőmérséklet. Egy közeledő hidegfront miatt azonban nő a fülledtség és a légköri labilitás. Napközben még nem valószínű csapadék, de este és éjszaka, északnyugat felől terjeszkedő, heves zivatarok várhatók.

A jellemző hőmérséklet

  • csütörtök reggel 17 fok
  • csütörtök délután 30 fok
  • péntek reggel 19 fok
  • A folytatás

    Pénteken hidegfront alakítja időjárásunkat. Erősebb felhősödésekre, esőkre, záporokra, zivatarokra és északnyugatról terjeszkedő lehűlésre, szélre van kilátás. Szombaton élénk szél, hűvösebb, túlnyomórészt felhős idő a legvalószínűbb. Elszórtan kialakuló záporokkal, zivatargócokkal. Délután várhatóan nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet.

    Vasárnap, hétfőn és kedden előreláthatólag mérsékelt melegedés és zömében derült vagy gyengén felhős idő következik. Csapadéknak ebben az országrészben kicsi az esélye. Az északi szél élénknek ígérkezik.

    Orvosmeteorológia

    Csütörtökön sem várható fronthatás térségünkben, de a fokozatosan melegedő, egyre fülledtebb idő miatt, a melegre érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság jelentkezhet. Egyeseknél álmatlanság, alvászavarok előfordulhatnak. Az UV-sugárzás többfelé erős, néhol nagyon erős lesz, így a napon tartózkodók gondoskodjanak bőrük megfelelő védelméről! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Csütörtökön főként nyugaton és északon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek környezetében vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, és átmenetileg hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Néhol élénk nyugati, délnyugati szél csökkenti kissé a járművek menetstabilitását. A sok napsütés miatt érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeiket, házikedvenceiket ne hagyják a tűző napon álló, zárt járműben! (forrás: Időkép)

    Balatoni előrejelzés

    Csütörtökön napos délelőtt után megnövekszik a gomolyfelhőzet, délután és este záporok, egy-egy zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. Délután 31-32 fokot mérhetünk. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában