felvételi ponthatárok

2018.07.25. 20:00

Kiderült, kit melyik egyetemre vettek fel az idén

Folyamatosan frissülő cikkünkben együtt várjuk a felvételizőkkel a ponthatárok kihirdetését.

Barkóczy László

A februárban beadott felvételi lapok alapján elmondható, hogy egyre többen szeretnének a Kaposvári Egyetemen továbbtanulni. Az adatok szerint tavalyhoz képest mintegy száz fővel emelkedett a jelentkezők száma. Az egyetem különböző szakjaira idén 2487-en jelentkeztek, közülük 1126-an jelölték meg első helyen az intézményt.

Az idei felvételi eljárásban tavalyhoz képest közel tíz százalékkal tudta növelni első helyes jelentkezéseinek számát, ez pedig az elmúlt öt év második legjobb eredményének számít. A jelentkezők 48 százaléka a pedagógiai, 22 százaléka az agrár, 16 százaléka a gazdaságtudományi, míg 14 százaléka a művészeti képzési területet választotta. Ahogy minden évben, idén is hatalmas az érdeklődés a színművész képzés iránt, amelyre több mint 330-an jelentkeztek.

Jelentős mértékben nőtt azon külföldi diákok száma, akik a Kaposvári Egyetemen képzelik el jövőjüket. A tavalyihoz képest számottevően többen, 582-en jelentkeztek, közülük első helyen 194-en jelölték meg az intézményt.

Megvannak a ponthatárok!

A pedagógia kar képzéseire a következő ponthatárok érvényesek:

A művészeti karra a következő pontszámokkal lehetett bekerülni:

A gazdaságtudományi karra ilyen pontszámokkal lehetett bejutni a Kaposvári Egyetemen:

Az agrártudományi karon ezek a ponthatárok az érvényesek:

A többi egyetem felvételi pontszámairól a felvi.hu portálon lehet tájékozódni!

Több városban is tartottak Pont Itt eredményvárót, ahol a majdani diákok együtt várhatták a ponthatárok kihirdetését.

Összesen 802 hallgató nyert felvételt a Kaposvári Egyetemre, közülük a legtöbben 397-en a Pedagógiai Karon, 178-an az Agrár- és Környezettudományi Karon, 134-en a Gazdaságtudományi Karon, 93-an pedig a Rippl-Rónai Művészeti Karon tanulnak majd tovább.

Az idén kiemelten növekedett az érdeklődés a Kaposvári Egyetem agárképzése iránt. Az Agár- és Környezettudományi Karon tavalyhoz képest mintegy 30 százalékkal többen kezdhetik meg tanulmányaikat. Az agár mellett a pedagóguspálya is vonzó a fiatalok számára, rendkívül népszerű a gyógypedagógus képzés, amelyre közel 200-an nyertek felvételt. Ahogy minden évben, idén is hatalmas volt az érdeklődés a színművészképzés iránt, amelyre több mint 330-an jelentkeztek. A magasnak számító 400 pontos ponthatárt és a háromfordulós rostát végül 15 fiatalnak sikerült teljesítenie.

A legmagasabb ponthatárok ezúttal is a gazdasági képzésekben jelentkeztek. A Gazdaságtudományi Kar nappali tagozatos, államilag finanszírozott pénzügy és számvitel szakára 445 ponttal lehetett bekerülni.

Az elmúlt évek felvételi eredményeit figyelembe véve elmondható, hogy a Kaposvári Egyetem vidéki felsőoktatási intézményként stabilizálni, sőt növelni tudta hallgatói bázisát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában