tömegközlekedés

2018.07.06. 17:03

Modern, környezetbarát buszok szállítják az utasokat Kaposváron

A járműflotta korszerűsítésével – Magyarországon elsőként – a Kaposvári Közlekedési Zrt. óriási lépést tett a zöldebb jövő felé.

Harsányi Miklós

A 169 kilométernyi vonalhálózaton munkanaponként 846 járatot indítottak a megyeszékhelyen: pénteken együtt ünnepeltek az autóbuszvezetők. A Kaposvári Közlekedési Zrt. alapításának 24. évfordulója alkalmából a balesetmentesen közlekedő járművezetők elismerést kaptak. A társaságnál 86 dolgozót alkalmaznak, s minimális nyereséggel zárták az évet.

Veizer Jánosné, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója kifejtette: számottevő műszaki fejlesztést hajtottak végre, az eltelt évek alatt sikerült bebizonyítaniuk, hogy képesek a megújulásra. A megyeszékhely közösségi közlekedésnének leglátványosabb része a járműpark átalakítása: a régi, korszerűtlen, dízelüzemű járműveket lecserélték, s alternatív hajtású, sűrített földgázzal működő környezetbarát buszokat használnak.

Veizer Jánosné rámutatott: ezzel Magyarországon elsőként óriási lépést tettek a zöldebb jövő érdekében. A fejlesztés következő állomása a komplex telephely megvalósítása.

A pénteki ünnepségen számos kitüntetést is átadtak. Százezer kilométer balesetmentes vezetésért elismerést kapott Bíró István, Deák László, Huber György, Kovács János, Pohner Zoltán és Bari Olivér, 200 ezer kilométert tett meg Hartmann Roland, Kiss Zoltán, Lukács Tibor, 400 ezer kilométert vezetett Sárfi Sándor, Illés László félmillió kilométert, míg 600 ezer kilométert vezetett Vajda László.

Törzsgárda oklevelet vehetett át Bari Olivér, Pohner Zoltán, Somogyvári László, Biró István, Tigyi Zsolt, Kovács János, Szijj József, Takács János, Nagyné Zimbru Rita, Semostyán Róbert, Csapó János, Kiss Csaba, Illés László, Pfeifer Józsefné, továbbá Vajda László és Tarró László.

A 21. Tömegközlekedési járművezetők országos versenyén Bor Ferenc és Csordás István is indult, csapatban a 11. helyen végeztek, Csordás István egyéniben hatodik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában