Hajózástörténeti Látogatóközpont

2018.07.05. 17:06

Százezredik látogatóját köszöntötte a balatonföldvári kilátó

A Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó 2016 óta áll nyitva a turisták előtt. A hajó alakú épület sokak kedvence lett a balatoni látnivalók közül.

Koszorus Rita

Az idén is nagy népszerűségnek örvend a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó. A komplexum idei százezredik látogatóját Holovits Huba Balatonföldvár polgármestere köszöntötte egy kilátós relikviákból összeállított ajándékcsomaggal. A szerencsés család Budapestről érkezett nyaralni a városba, öt éve jártak először a településen, s akkor megfogadták visszatérnek.

A Hajózástörténeti Látogatóközpont több, mint a magyar tengerre egyedülálló kilátást biztosító épület. Programlehetőséget biztosít a látogatóknak a nyári szezonon kívül a tavaszi, az őszi és téli időszakban is. Akadálymentes, ezzel az egyetlen olyan kilátó a tó körül, amely a fogyatékossággal élő emberek számára is elérhető és könnyen megközelíthető.

A Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó 2016 óta áll nyitva a turisták előtt. A Magasparton található hajó alakú épület sokak kedvence lett a balatoni látnivalók közül az elmúlt két év alatt. A nyitást nagy várakozás előzte meg, hiszen a település fennállásának addigi legnagyobb pályázati forrását nyerte el a beruházás megvalósításához, közel 500 millió forintot. A város célja továbbra is az, hogy mint a Balaton meghatározó látványossága minél több turistát vonzzon, s a vendégek maradandó élménnyel távozzanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában