felelősségteljes várakozás

2018.07.02. 09:00

Szülésre felkészítő tanfolyam indult a kórházban

Védőnő, szülészorvos,gyerekorvos és szülésznő is tart előadást hétről-hétre a kismamáknak a Kaposi Mór Oktató Kórházban.

Góz Lilla

– Egy plakáton értesültem erről a tanfolyamról – mesélte Póka Edina. A kaposvári kismama augusztus 21-ére van kiírva, első gyermekét várja. Azt mondja: minden szükséges információt szeretne megszerezni, amely hasznos lehet számára.

– A szülés utáni folyamatokról tájékoztatom a kismamákat – mondta el Tolnai Anikó. A kaposvári kórház védőnője beszámolt arról, hogyan viselkedik egy újszülött, milyen a tejtermelés, a szoptatás. Megjegyezte: az anya-gyermek kapcsolatot próbálta erősíteni a résztvevőkben.

– Ez egy új rendszer, egy régi tanfolyam megreformált változata – mondta el Major Andrea. A gyermekosztály főorvosa hozzátette: minden héten keddenként más-más szakember tájékoztatja a kismamákat különböző témakörökben és a felmerülő kérdéseikre is választ kapnak.

Tormási Imre szülész-nőgyógyász, a tanfolyam egyik ötletgazdája elmondta: a szüléshez vezető utat veszik végig hétről hétre. – Téma lesz a szülés folyamata, vagy az egészséges és a kóros terhesség során milyen beavatkozásokra lehet szükség. Úgy gondolom a tanfolyam hiánypótló, szükség van a teljes körű tájékoztatásra – tette hozzá Tormási Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában