életet is mentettek

2018.07.05. 18:26

Vöröskeresztesek is vigyáznak a fürdőzőkre a Balatonnál

A Magyar Vöröskereszt már tizenkettedik alkalommal indítja el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát.

Góz Lilla

Június végén elstartolt a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat. Az idén 18 strandon 304 elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot a Balaton körül. A jól megérdemelt nyaralás alatt kevésbé figyelünk oda a különböző baleseti tényezőkre, amelyek miatt gyakran kellemetlenné vagy akár rövidebbé is válhat a nyaralásunk.

A Magyar Vöröskereszt idén már 12. alkalommal indítja el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A programban részvevő, több mint 300 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 29 és augusztus 20 között. A fiatalok ezúttal is minden nap délelőtt tíz és este hat óra között vigyáznak a strandolókra.

Tavaly a vöröskeresztes önkéntesek csaknem háromezer esetben segítettek, sőt volt, hogy életet is mentettek. A leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések. Munkájukat a 1359-es adományvonalukon és a voroskereszt.hu oldalon keresztül indított gyűjtésen keresztül támogatható.

Fotóillusztráció: www.facebook.com/magyarvoroskereszt/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában