pedagógiai kar

2018.08.02. 10:35

Egy tiszteletreméltó pályára készítenek fel

Kiváló lehetőségek várják a leendő hallgatókat a Kaposvári Egyetem pedagógiai karán. A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakokra még augusztusban lehet jelentkezni, elektronikus vagy postai úton.

Koszorus Rita

Tanító szakra is várják a végzősöket, de a kisgyermeknevelő szakon is akad hely. A jelentkezőknek szinte garantált az elhelyezkedési lehetőség, hiszen – a korfa alakulása miatt – 5-10 éven belül várhatóan nagyon sokan mennek nyugdíjba.

A Kaposvári Egyetemen kisgyermeknevelő szakon végzett Árbogászt Petra is, aki azt vallja: nem ő választotta ezt a szép szakmát, hanem a hivatás választotta őt. – Miután megismerkedtem a bölcsőde intézményével magával ragadott és azóta is töretlen a lelkesedésem – mondta a szakember. – Csodálattal töltött el a nevelők gondoskodó magatartása a kicsik felé. Lenyűgöző volt számomra a felismerés, hogy milyen szoros kapocs alakul ki a kisgyermeknevelők és a gyerekek között.

Árbogászt Petra hozzátette: a szakmájában dolgozók nem csupán pótanyák, hiszen komoly rátermettség és felkészültség kell ehhez a hivatáshoz, s ezt tökéletesíti a gyakorlati tapasztalat.

Árbogászt Petra elmondta: munkába állásával szeretetteljes légkörbe csöppent, s ekkor jött rá, nem is lehetne jobb helyen, mint a kicsik között.

– Minden percért megéri, amit velük tölthetünk – mondta a Kaposvári Bölcsődei Központban szaktanácsadóként dolgozó Árbogászt Petra. – A sok energia, türelem és idő, amit rájuk fordítunk mindig megtérül. Ha kisgyermekkel foglalkozik az ember az nagy felelősséggel jár, de érzelmileg olyan töltést kapunk tőlük, amit nem cserélnék el másra, mert ez egyszerűen pótolhatatlan.

A kaposvári fiatal szakember hozzátette: a szakmának természetesen vannak nehéz és szomorú pillanatai is. De, ha egyszer belekerül az ember ebbe a miliőbe és megérinti, akkor biztosan rabul ejti.

– Azt gondolom: egy nagyon nemes és tiszteletre méltó pálya nemcsak a kisgyermeknevelői, hanem a társ szakmák tekintetében is – emelte ki a Kaposvári Egyetemen végzett kisgyermeknevelő. – Csak azt kell tudni magunkban eldönteni, hogy melyik korosztály a szívünknek a legközelebb álló.

A kisgyermeknevelő szakra is be lehet nyújtani a jelentkezést az e-felvételi felületén, hiszen a Kaposvári Egyetem kiváló szakmai gárda várja a leendő hallgatók jelentkezést, hogy felkészítsék őket a pedagógiai pálya minden kihívására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában