galéria

2018.08.05. 13:44

Erő és izom parádézott ismét Siófokon

Ezen a hétvégén ismét Scitec Muscle Beach eseményt tartottak az izomépítés és az erő szerelmesei a siófoki Plázson. A három napos rendezvényen számos verseny, bemutató színesítette a programot. Minden az emberből kihozható maximumról szólt a meleg napokon.

Barkóczy László

Az ország minden tájáról érkeztek érdeklődők és versenyzők a siófoki Scitec Muscle Beachre, de jó pár külföldi sztrávendéget – többek között például az elképesztően nagy Brandon Curryt – is láthattak az eseményre kilátogatók. Több ezer ember volt kíváncsi a három nap alatt arra, hogyan is fejlődött az elmúlt egy évben az erősport. A három nap az izomépítés legkülönfélébb lehetőségeiről, a sportról szólt. A legjobbak versenyeken mérhették össze tudásukat. Nagy érdeklődés kísérte az erős emberek versenyét, hisz itt a legtöbb ember számára megmozdíthatalanul nagy súlyokat kellett a versenyzőknek felemelni, cipelni. A versenyen jelen volt Mateusz Kieliszkowski is, aki a sportág egyik legnagyobbja.

 

Viszonylag új sportágnak számít a crossfit, ahol az erőn túl az állóképesség is nagy szerepet kap. A Plázson külön területet állítottak fel az ilyen típusú versenynek is, ahol egész nap zajlottak a versenyek, ahol több kategóriában is eldőlt, ki a legrátermettebb ebben az évben a sportágban.

A hagyományokhoz híven, ebben az évben is megrendezték a fekvenyomó bajnokságot, ahol igazi küzdelmeket vívtak a versenyzők az egyre nagyobb súlyokkal.

A nagyszínpadon folyamatosan ment a Ms. Bikini, Ms. Wellness és Mr. Phisique verseny, ahol az eredmény számított. Nők és férfiak mérhették össze, mennyire tökéletes szobrot sikerült faragni testükből.

Azok számára, akik még a megkezdett úton járnak, vagyis akár erőben, akár formában még nem érezték magukat tökéletesnek, szabadtéri edzőterem állt rendelkezésükre az esemény ideje alatt. De hallgathattak előadásokat, megnézhettek edzés bemutatókat, esetleg a legkülönfélébb táplálékkiegészítők világába kaphattak bepillantást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában