időjárás

2018.08.23. 07:00

Hiába lesz felhős az ég, fülledt meleg lesz csütörtökön is

Hiába lesz felhős az ég, fülledt meleg lesz csütörtökön is. Kicsi a valószínűsége egy-egy frissítő zápor kialakulásának.

Sonline

– Csütörtökön már délelőtt gyenge, vékony felhőzet zavarhatja, szűrheti a napsütést, majd délután tovább szaporodnak a felhők a térség felett – írta előrejelzésében az eumet.hu. – A felhőzet ellenére marad a meleg, sőt fokozódik a fülledtség. Ebben az országrészben kisebb a valószínűsége frissítő csapadék előfordulásának, de teljesen nem zárható ki. Hajnalban, majd délután, este van több esély rá. Éjjel is marad a szakadozott, mérsékelt felhőzet.

A hőmérséklet átlaga

  • csütörtök reggel 19 fok
  • csütörtök délután 33 fok
  • péntek reggel 20 fok
  • A folytatás

    Pénteken tovább nő a fülledtség. Változóan napos-felhős idő ígérkezik. Délutántól egyre többfelé alakulhatnak ki heves zivatarok. Éjjel további zivatarok várhatók. Szombaton erős hidegfront érkezik. Az északnyugati határvidéket várhatóan már reggelre eléri, erős lehűlés, borongós idő várható széllel, kisebb esőkkel. Ebben a térségben még valószínűbb, hogy elülnek az éjjeli zivatarok, változóan napos, fülledt idő alakul ki. Este, éjjel erős széllel, hirtelen lehűléssel, heves zivatarokkal halad a front kelet felé. Viharos zivatarok is kísérik útját.

    Vasárnap szeles, borongós, esőkkel tarkított, barátságtalan idő a legvalószínűbb. Délután kezd szakadozni a felhőzet, gyengülni a szél. A front mögötti helyzet továbbra is bizonytalanabb az átlagosnál. Most az a valószínűbb, hogy a hirtelen lehűlést fokozatos melegedés és száraz, napos időjárás követi a hónap utolsó napjáig, amikor is újabb hidegfrontra van kilátás.

    Orvosmeteorológia

    Csütörtökön sem éri el front térségünket, azonban a hőség sokunk szervezetét megviselheti. A szív- és érrendszeri betegséggel küzdők állapota romolhat, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az időseknek és krónikus betegségben szenvedőknek folyamatos pihenés ajánlott. A hőségben továbbá fejfájás, migrén, tompaság, koncentrálási problémák is jelentkezhetnek. Az UV-sugárzás országszerte erős, nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Csütörtökön északkeleten csak néhol, máshol szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Az intenzívebb gócok környékén hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős, viharos széllökések ronthatják a menetstabilitást. Zivataroktól függetlenül főként a Dunántúlon és délen lehet élénk a déli-délkeleti szél. A napos tájakon vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Vezessenek fokozott figyelemmel, a nagy hőségben dekoncentráltabbak lehetünk. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában