vetélkedő

2018.08.05. 19:30

Kilencven éves volt a legidősebb részvevő a Reuma-kúrán

Nyolcadszor rendezett Reuma-kúrát a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége szombaton, a sporttalálkozónak immár második alkalommal adott otthont Kaposmérő.

Varga László

dav

Az esemény megnyitóján Stikel János elnök és Prukner Gábor mérői polgármester köszöntötte a tizenkilenc településről érkezett több mint háromszáz szépkorút, ami után jelképesen félredobták a járókeretet és a mankót, ezzel vette kezdetét a játékos küzdelem.

A huszonhárom csapat összetettben és egyéni számokban mérte össze tudását: míg a csapatversenyben az öt ügyességi szám mellett totó is szerepelt, addig a hölgyek sodrófahajításban, a férfiak rönkdobásban viaskodtak. Az esemény legidősebb részvevője a kilencven éves kaposvári Sikes János, a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubjának tagja volt, aki először vett részt a szövetség reuma- kúráján. És ha már ott volt, be is nevezett a rönkhajításba. Az összetett versenyt a tavalyihoz hasonlóan a kaposvári Volán nyugdíjasok nyerték, második lett Hetes, míg harmadik helyen Lengyeltóti végzett. Az egyéni számokban a sodrófahajítást az I. korcsoportban (hatvannyolc éves korig) a marcali Szarka Józsefné, míg a II.-ban (hatvankilenc felett) a lengyeltóti Illés Lajosné nyerte, rönkhajításban az I. korcsoport győztese Rácz Béla, a II.-é a mezőcsokonyai Mammel Béla lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában