vidrabumm

2018.08.31. 11:30

Négy újabb vidra bébi költözött be a petesmalmi parkba

Három napos pihenése sem telt nyugodtan Balogh Mártának. A petesmalmi vidrapark vezetője Budapestre ment egy kis vidráért. A közelmúltban négy állat került hozzá, kettőt még naponta három óránként cumival etet. Az adományokban köszönhetően a vidraovi is megújul, ami biztonságosabb válik az állatok számára.

Góz Lilla

rpt

– Egy közösségi portálon este nyolckor vettem észre, hogy egy pici baba vidra megtalálója kért segítséget – kezdte mesélni Domi kalandos történetét Balogh Márta. Elmondta: a megtaláló kitette a vidrát egy szigetre, mert mennie kellett dolgozni. Barátnője megtalálta, elhozták Tatáról este fél tízkor és félúton vette át vasárnap hajnalban. Nem sokkal később Lovasberényből kapott jelzést, hogy két elárvult vidrát találtak. A három vidra gondozását vállalta, de nyári pár napos pihenése sem telt el eseménytelenül.

– Első nap egy kis vidrát láttak a Balatonon, esténként figyeltük, de nem jött elő. Egy Balatonkenesén talált állatot már nem tudtak megmenteni, mert olyan sérülései voltak. Békéscsaba mellett Vésztőről jött egy újabb jelzés, a megtaláló hölgy Pestig elhozta, majd hazajött velünk Petesmalomba – mondta el Márta.

Dorka és Borka már a vidraoviban lakik. Szeletelt halat kapnak. Domi és Mimi pedig macskatápot kapnak cumiban három óránként éjjel-nappal. Az adományoknak köszönhetően megújul a vidra ovi Petesmalomban.

– A Somogy Természetvédelmi Szervezet számlájára érkezett hétszáz ezer forint, amit barátok, ismerősök gyűjtöttek össze. Ezt felhasználva biztonságosabb helyük lesz a vidráknak. Nyolcvan köbméter földet hordanak ide, a villanypásztorozást kell megújítani, új kotorékok készülnek és lebetonozzuk, hogy szökésbiztos legyen a helyük – tette hozzá Balogh Márta. Megjegyezte: a mostani kicsikkel együtt, eddig harminc vidrát nevelt fel.

– Mikor felcseperednek, arra kell őket tanítanom, hogy az ember nem barátjuk, mert cuki-muki bújós vidraként nem állják meg a helyüket a természetben. Nagyon nagy életfeladatom, rettenetesen nehéz az elengedés, de azt kell néznem, miért teszem. Ha a vidra gyerek megszelídül, neki nagyon rossz lesz. Az állatjogi törvényeket nézve nincs olyan büntetés, ami elrettenti az állatkínzókat, a vadállatot nem szabad megszelídítenünk – jegyezte meg Balogh Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában