fejlesztés

2018.08.26. 10:45

Sétány és horgászhely is épül a gyékényesi bányatónál

Turisztikai pályázaton nyert 100 millió forintot a gyékényesi önkormányzat, az összegből a bányató környékét fejlesztik, valamint csónakokat vásárolnak.

Marosi Gábor

– Szeretnénk a strandot rendbe tenni és megfelelő épületet felhúzni – mondta Szarvas Zsolt, a település jegyzője. – A jelenlegi fürdőhelyen egy konténerből alakítottuk ki az illemhelyet, ezt szeretnék megszüntetni a helyére pedig egy modern vizesblokkot építeni, ami megfelel a mai kor elvárásainak.

A gyékényesi tó körül jövőre már új járdán is lehet közlekedni. A támogatásnak köszönhetően több száz méter hosszan alakítanak ki sétányt és pihenőhelyeket. A településen jelentős a horgászturizmus, nagyon sok magyar és külföldi pecás látogat a tóhoz, ezért a horgászok sem maradnak ki a fejlesztésből. A tervek szerint több olyan mobilstégek is építenek, amelyeket télen ki lehet szedni a vízből.

– Újabb turistákat szeretnénk megszólítani – hangsúlyozta Szarvas Zsolt. – A vízi sport szerelmeseire is gondoltunk a fejlesztésnél. Több kajakot és csónakot is vásárolunk az ősszel, így most már a búvárkodás mellett evezni is lehet a tavon. Kikötőket is építünk a strandhoz és a búvárbázishoz.

A tó körüli fejlesztések várhatóan csak tavasszal kezdődnek el, a tervek szerint pedig a jövő nyárra mindennel elkészülnek. Szarvas Zsolt hozzátette: Gyékényes nagyon kedvelt hely, sok magyarnak és külföldinek is van apartmanja a településen. A búvárbázis és a horgászlehetőség miatt csehek, németek és horvátok is gyakran látogatják a bányatavat, a nyári szezonban pedig a legtöbben strandolni jönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában