Helyi közélet

2018.08.23. 17:30

Újabb rekord: túl a bűvös egymillió balatoni komputason

A sajtó jelenlétében köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. az idei év egymilliomodik komputasát, bő egy héttel korábban, mint tavaly, amikor is augusztus 31-én volt az ünnepség.

Sonline

Csak a helyszínen, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a társaság. Pelyhe Miklós és családja a a kompon vehette át a 100 ezer forint értékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól. A kártyaegyenleg a társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre egyaránt beváltható 2019 végéig.

Tavaly 1 millió 146 ezren utaztak Szántód- és Tihanyrév között, mely még a 2016-os kimagasló rekordévet is túlszárnyalta. A BAHART az idén ismét kiemelkedő kompforgalomra számít. A társaság szerint biztató, hogy míg 2017-ben augusztus utolsó napján lépte át a komputasok száma a bűvös egymilliót, az idén már egy héttel korábban köszönthették a szerencsés utasukat.

– Mindez azt jelenti, hogy augusztus 23-ig nagyságrendileg 80 ezerrel, azaz mintegy kilenc százalékkal több utast és 29 ezerrel több gépkocsit, valamint tíz százalékkal több kerékpárt szállítottak a kompok a tavalyi év azonos időszakához képest – tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt.

A személyhajókon már augusztus elején köszönthették az 500 ezredik utast, s az utasszám azóta már meghaladta a 630 ezret, így várhatóan az idén is 700 ezer fölé emelkedhet.

– A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között – mondta Dónucz László a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója. – Hasonlóan a személyhajózáshoz a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt. A nyári hónapokban akár 17-18 ezer embert is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában