online világ

2018.09.08. 09:00

Az interneten válhatnak vállalkozóvá a diákok

Egy 1,199 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztés valósul meg vissza nem térítendő európai uniós támogatásból a Kaposvári Egyetemen, jelentették be a tanévnyitó napján.

K.G.

ƒvnyit— a Kaposv‡ri Egyetemen

Több épületet korszerűsítenek és fejlesztik az oktatástechnológiai eszközparkot, valamint bővítik a vezeték nélküli internethálózatot. A fejlesztés részeként az Egyetemi Tudáscentrum épülete korszerű, XXI. századi oktatási térré válhat.

– Megújulhat az auditórium és négy oktatóterem, amelyek így a legmodernebb műhelymunkára válnak alkalmassá – mondta a fejlesztésekről Borbás Zoltán, az egyetem kancellárja. – Az informatikai beruházás egyben egy virtuális vállalkozói tér megalkotását jelenti. Ennek segítségével a hallgatók csoportonként vállalkozásokat nyitnak és működtetnek. Ezek a vállalkozások minden jogi, szakhatósági feltételnek megfelelnek majd, éppen úgy, mint a valódi cégek. A diákok ezzel olyan tudásra tesznek szert, ami kamatoztatható az életben. Bízunk benne, hogy ezek a vállalkozások start up-ként is megállják a helyüket, sőt lesz olyan közülük, amelyik kilépve az életben valódi és sikeres vállalkozásként folytathatja majd.

A projektben átépítik az Egyetemi Tudáscentrum agrárműszaki épületét és egy kompetenciafejlesztő labort is kialakítanak. Ez utóbbi alkalmas lesz az üzleti folyamatok modellezésére, így az oktatást és a helyi vállalkozók igényeit egyaránt szolgálhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában