bheruházás

2018.09.06. 11:30

Határidőre elkészül Kaposvár világszínvonalú uszodája

Határidőre elkészül Kaposvár világszínvonalú uszodája és az eredeti, bruttó 6 031 millió forintos költségvetés is tartható.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Róbert

– Az új uszoda kivitelezése elérte a negyvenhárom százalékos készültséget – tájékoztatta a Sonline.hu-t a kaposvári Városháza. – Jelenleg a felülvilágítókat építik be, fedik a tetőt, megkezdődtek a vízgépészeti és villanyszerelési munkálatok, valamint zajlik a burkolás is. A medence víztartási próbája pedig sikeresen lezárult.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sonline (@sonline.hu) által megosztott bejegyzés,

Az idén nyáron finoman szólva is szélsőséges volt az időjárás. Volt tikkasztó hőség, de a heves viharok sem kerülték el Somogyot, így Kaposvárt sem. – Komolyabb fennakadeást nem okozott az eső – közölte a Városháza –, kisebb-nagyobb átszervezésekkel megoldható volt a munka.

– Az uszoda építése azért is fontos, hogy a fiatalok mozoghassanak, egészségesek legyenek – hívták fel a figyelmet. – Elsősorban ezért is építjük és ez az elsődleges funkciója. A versenyuszoda megfelel a modern kor követelményinek, és a Nemzetközi Úszószövetség szabványai szerint épül, így nemzetközi versenyeket is lehet benne rendezni.

Eddig megközelítően 5500 köbméter földet mozgattak meg és 7200 négyzetméter beton építettek az új uszodába. A biztonságot a kamerarendszer, a riasztó, a füstjelzők, az épületfelügyeleti- és beléptetőrendszer szolgálja.

– Jelen állás szerint a határidő és a költségvetés is tartható – hangsúlyozta a Városháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában