védelem

2018.09.08. 14:30

Öt falu lakóit óvják a tűztől

Egy Mercedes típusú, a korábbinál kétszer nagyobb teljesítményű tűzoltóautót kapott pénteken a három község közös tűzoltóegyesülete.

Sonline

– Törökkoppány, Szorosad és Kára Közös Tűzoltóegyesülete 2016 óta látja el önállóan összesen öt település ezer lakójának tűzvédelmét – tudtuk meg Varga Györgytől, az önkéntes egyesület parancsnokától az ünnepélyes átadáson. – Ezidáig egy 2006-ban vásárolt IFA gépjárművel dolgoztunk, mely a mi dombvidéki adottságaink miatt nagyjából óránként 30-40 kilométeres csúcssebességre volt képes. Az új, Mercedes típusú, kétszer akkora erőforrással rendelkező, több oltóvíz szállítására alkalmas járművel reagálási időnk jelentősen csökken. A járművet a településsel több évtizede kapcsolatban lévő Ulrich L. Bettermanntól támogatásként kapta egyesületünk.

Az idei évben egy másik járművel is gazdagodott az egyesület, egy terepjárót vásároltak a működési bevételükből, valamint az öt érintett önkormányzat és a Koppányvölgye Zrt. támogatásából. Ezt a járművet elsősorban fakidőléseknél valamint erdőtüzeknél, nehezen megközelíthető káreseteknél használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában