szavazás

2018.09.23. 17:35

Rozi, a menhelyi kecske kipróbálná magát a kamerák előtt

A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület már-már ikonikus kecskéje új karrierbe kezdene.

B.Z.

Rozi elindult ugyanis a Petcup.hu Magyarország Állati Filmcsillagát kutató versenyen, ahol a győztes egy állati Oscar szobrot kap az egymilliós nyeremény mellé, valamint szerepelhet Galler András nemzetközileg elismert rendező egy klipjében. Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke szerint igazán testhez álló feladat lenne ez a kecske számára. – Mi kutyaként tartottuk Rozit, így egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy átlagos kecske, nem jön zavarba semmilyen helyzetben sem – mondta az állatvédő.

Kecskére káposztát...hát még Rozira

A patás története húsvétkor kezdődött, akkor kapta a Kutyatár a telefont, miszerint a Tolna megyei Iregszemcsén egy autós pihenőnél találtak kidobva egy rossz állapotú kecskét. – Nagyon legyengült állapotban találtunk rá, nem tudott lábra állni, ami kérődző állatoknál nagyon veszélyes – emlékezett vissza Boncz Edit. Hetekig táplálták, foglalkoztak vele, mire megtette első önálló lépéseit új otthonában.

A kecske hamar beilleszkedett a menhely lakói közé, együtt sétál a mentett kutyákkal, nem történhet semmi a Kutyatárnál, amiről Rozi nem tud. Színészi képességeit is megmutatta már, hiszen hónapokon keresztül elhitette Editékkel, hogy vemhes, mire kiderült, hogy a kerekedő hasa csak a zabkeksz iránti szeretetének eredménye.

A menhelyen már hónapok óta telt ház van, a férőhelyeken túl még rengeteg éhes szájat etetnek az önkéntesek, ezért lenne helye az egymillió forintos nyereménynek. A Petcup.hu oldalán naponta lehet szavazni Rozira, aki jelenleg a harmadik helyen áll. Segítsünk a Kutyatárnak és Rozinak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában