bringára fel!

2018.09.05. 14:00

Vonaton utaznak a kerékpárok a Balatonhoz

Az idén nyáron jelentősen elszaporodtak a vasparipákon a drótszamarak, ugyanis az első fél évben 11,3 százalékkal több kerékpárjegyet értékesítettek a MÁV balatoni járatain.

Koszorus Rita

Több, mint 400 ezerre nőtt a biciklivel utazók száma a vasúttársaság vonatain, amelyet a bevételek alakulásán is megéreztek. Hiszen kilenc százalékkal nőtt a kerékpárjegyekből származó bevétel. A MÁV Zrt. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a vasúti kerékpárszállítás népszerűsége folyamatosan növekszik. Balatoni állomásokról, illetve balatoni célállomásokra váltott kerékpárjegyek és kerékpár helyjegyek száma előző évhez képest 45,6 százalékkal növekedett.

Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy a vasúttársaság számos járatán biztosította a kényelmes és zökkenőmentes kerékpárszállítási lehetőséget.

A Balaton északi partjára utazó kerékpárosok számára a MÁV-START a Tekergő gyorsvonatokat ajánlotta, amelyeket gyorsvonati pótjegy és kerékpárhelyjegy váltása nélkül lehetett igénybe venni. A vonatokon nagy kapacitású kerékpárszállító kocsik közlekedtek, melyekben akár 47 darab bicikli is elfért. A Kék Hullám és a Katica sebesvonatokat kerékpárhelyjeggyel lehetett igénybe venni.

A déli parton a Balaton, a Tópart, az Aranypart, az Ezüstpart és az Aranyhíd expresszvonatokat, a gyorsvonatokat és a Siófoki FLIRT vonatokat is csak kerékpárhelyjeggyel, míg a Délipart sebesvonatot anélkül is igénybe lehetett venni a bringás utasoknak.

A komfortos kerékpárszállításon túl a MÁV-START kedvező árú jeggyel várja a bringásokat, tájékoztatott a társaság. A kerékpáros túrajeggyel az ország bármely területéről – a megtett távolságtól függetlenül – egységesen 420 forintért szállítható kerékpár a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. Így nemcsak a tavakhoz lehet eljutni, hanem a tavak körüli állomások, megállóhelyek között utazva sem kell aznap újabb kerékpárjegyet váltani.

A túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít: oda és vissza irányban is a Balaton-parton. Az utasnak természetesen rendelkeznie kell a megfelelő menetjeggyel, és esetenként a kerékpárhelyjeggyel is.

A nyári utószezonban sem kell csüggedniük a kerékpározás szerelmeseinek, hiszen hétvégeken nagy kapacitású kerékpárszállító kocsik tovább közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában