ásatás a folyosón

2018.10.14. 11:30

Dinókkal és a régészettel ismerkedtek a mezőcsokonyai diákok

Őslényekkel ismerkedtek az elmúlt hetekben a mezőcsokonyai gyerekek. Az általános iskola második osztályában egy hatalmas terepasztalt állítottak fel, amelyen körülbelül kettőszáz különböző fajta dinoszaurusz volt.

Marosi Gábor

– Az egyik tanítványom anyukája adta az ötletet – mondta Récseiné Gyánó Noémi, tanítónő. – Ebben az évben a teremdekorációnk dinós és sárkányos stílusban készült, az anyuka pedig továbbgondolta ezt. A gyerekek otthonról minden dinoszauruszos tárgyat elhoztak. Építettünk közösen egy terepasztalt, amit úgy rendeztünk be, mintha az őskorban járnánk.

– A faluban gyűjtöttünk kérgeket és növényeket, ezzel dekoráltuk a terepasztalt – folytatta Récseiné Gyánó Noémi. – Vulkánt és fészkeket építettünk, valamint készítettünk sóliszt gyurmából dinótojásokat. A régészetet is kipróbálhatták a gyerekek. Otthon csináltam csontvázat gyurmából, ezeket belepakoltam egy dobozba, lefedtem homokkal és kagylókkal, a fiatalok pedig ecsettel keresték a csontokat. Nagyon élvezték ezt, hiszen ebben az életkorban nagyon fogékonyak még a dinókra. Azt pedig külön szeretik, ha meg lehet fogni és ki lehet próbálni dolgokat – tette hozzá Récseiné Gyánó Noémi.

A különleges teremdekoráció híre gyorsan körbement a faluban és a szomszéd településen is. A mezőcsokonyai bölcsődések, óvodások és diákok szinte mindegyike látta már az interaktív kiállítást, de még Hetesről is érkeztek fiatalok, hogy megnézzék az őslényeket. A terepasztal még pár napig látható lesz a második osztály termében, később pedig hasonlóan kreatív kiállítást szeretnének felépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában