keresztfélév

2018.10.25. 18:06

Féltucat képzés kínál a Kaposvári Egyetem

A ponthatárokat várhatóan 2019. január 24-én hirdetik ki. Tavaly országosan közel öt és félezer jelentkezőből mintegy 4100-an jutottak be valamely szakra.

Góz Lilla

November 15-ig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre. Végvári György, a Kaposvári Egyetem stratégiai- és oktatásfejlesztési rektorhelyettese elmondta: a somogyi campusra nappali és levelezős keresztféléves képzésekre lehet jelentkezni, finanszírozást tekintve állami és önköltséges szakot indítanak.

– Állattenyésztő mérnök, takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnök, pénzügy, regionális és környezeti gazdaságtan, valamint vidékfejlesztési mérnök képzést indítunk, decemberben és januárban felvételi elbeszélgetéseket tartunk – tette hozzá Végvári György.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van, állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már rendelkeznek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy legkésőbb 2019 januárjában megszerzik. Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi-rendszerben lehet, használatához regisztrálni kell az oldalon.

A ponthatárokat várhatóan 2019. január 24-én hirdetik ki. Tavaly országosan közel öt és félezer jelentkezőből mintegy 4100-an jutottak be valamely szakra. A legnépszerűbbek a műszaki és a gazdaságtudományi képzési területek szakjai voltak, függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában