videó!

2018.10.02. 11:11

Gumicsizmában közlekednek a Búzavirág utca lakói a csőtörés után

Kedd hajnalban eltörött egy nagynyomású vízvezeték a Búzavirág utca és a Füredi út sarkán. Kétezer köbméter víz lepte el a környéket.

B.Z.

A Kavíz Kft. munkatársai az érintett gerincvezetéket lezárták. A közvetlenül érintett lakásokban a vízszolgáltatás ideiglenesen megszűnt. A helyreállítás már hajnalban megkezdődött, várhatóan kedd délig kijavítják a hibát.

A Búzavirág utcát megtöltötték a vizet és sarat lapátoló társasházi lakók. A nagynyomású vezetékből rövid időn belül kétezer köbméter víz árasztotta el a környéket. Olyan magasan hömpölygött a sár és víz, hogy néhány társasház tárolóját is elárasztotta. Bognár József szemeteslapáttal és vödrökkel próbálta menteni félretett értékeit a helyiségből, de felesége új biciklije és egy televízió is elázott. – Hajnali négy óra előtt arra lettünk figyelmesek, hogy ömlik a víz az utcán – mesélte a Füredi úti nyugdíjas lakó.

– Azonnal próbáltam értesíteni a hatóságokat, de időbe telt, mire elzárták a víz útját, addigra szinte az egész környék sártengerré változott – folytatta Bognár József. A lakók egyesült erővel próbálták kitakarítani a tárolókat, felkeresték a közös képviselőt is, akitől megtudták, hogy a helyiségekben található holmikra nem szól a biztosítás.

A helyiek által csak tűzoltóútnak hívott szakaszon és a Búzavirág utca mélyebben fekvő részein kocsival és gyalog is nehezen lehetett közlekedni. A víz egy szakaszon megállt, így az autók alvázáig ért. A járdákon pedig több centi vastagon állt a sár, volt aki gumicsizmában indult a járművéhez, vagy a közeli boltba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában