szennyvízhálózat

2018.10.25. 17:10

Ingyen köthetnek rá a böhönyeiek a hálózatra

Végéhez ért a böhönyei szennyvízhálózat bővítése és a szennyvíztisztító telep korszerűsítése. A projekt kivitelezésére több mint 429 millió forintos támogatást nyert el a község a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból (KEHOP), s a fejlesztéseket a magyar állam is támogatta.

Koszorus Rita

A beruházásra azért volt szükség, hogy csökkentsék a környezeti terhelést a településen. Ennek köszönhetően modern technológiát alkalmaznak már a szennyvíz tisztítására és mivel bővítették a hálózatot, többen köthetnek a rendszerre. – A pályázatnak köszönhetően 5 utca és 124 olyan ingatlan tulajdonosa is ráköthet a hálózatra, ahol eddig nem volt erre lehetőség – mondta Zsoldos Márta Piroska, Böhönye polgármestere. – Ebből már 70-en rákötöttek a hálózatra, s mindezt ingyen tehetik. Csupán az 1250 forintos csoportos rákötést kell kifizetni és a szükséges szakaszt kiépíteni a fürdőig, vagy a konyháig.

Egy nagy szennyvíz beruházás már volt Böhönyén még 1993 és 95 között, ám az ezeket az utcákat nem érintette. A munkálatok befejeztével a szennyvíztisztító telepet korszerűsítették, sőt két vadonatúj blokkot építettek. A legtöbb KEHOP projekt még csak indul, Böhönye azon 15 százalékba tartozik, akik már befejezték fejlesztéseiket, húzta alá a település polgármestere.

– Egy település élhetővé tételét, minőségét meghatározzák az alap infrastruktúrák – mondta Zsoldos Márta Piroska, a projekt záró rendezvényen. – Ilyenkor nem csak az önkormányzat vagyona gyarapodik, de a lakosság ingatlanjainak az értéke is növekszik. Büszke vagyok rá, hogy ezt sikerült elérnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában