kerékcsere

2018.10.04. 09:00

Jön a hideg, indul a roham a téli gumikért

A megszokottnál korábban indult meg a télikerék-csere időszaka, és várhatóan november végéig tart majd.

K. G.

A reggeli hideg miatt egyre több autótulajdonos érkezik, hogy felrakassa a téli gumikat. Számolniuk kell azzal, hogy az idén mintegy öt százalékkal drágultak a gumiabroncsok főként a gyártáshoz szükséges nyersanyagok, valamint az acél árának újabb világpiaci növekedése miatt.

– A szezon hirtelen kezdődött a múlt heti lehűléssel – mondta Oros András, a jutai Oros Gumiszerviz Kft. ügyvezető-tulajdonosa, aki már most megtapasztalta az ügyfelek rohamát. – A másik ok, hogy október 15-étől Ausztriában és Németországban már kötelező a téli gumi. Sok idegenbe szakadt hazánkfia itthon intézi a cserét, mert legközelebb csak karácsonyra térnek haza.

Oros András hozzátette: nem célszerű az utolsó pillanatig várni, mert hamarosan hatalmas tömeg lesz a gumisoknál, ugyanis egyre több az autós, de egyre kevesebb szakembert találni. A szezonban szinte nem győzik a munkát, mert Kaposváron és vonzáskörzetében kevés gumis működik, de van mintegy 100 ezer autó, tehát néhány hét alatt fizikailag sem lehet végezni.

Széles választékkal, nagy árukészlettel, s teljes körű szolgáltatással készült fel a téli átszereléses időszakra a kaposmérői Kaposflex Kft, tudtuk meg Papp Bencétől, a cég munkatársától. Gumiabroncsok sorakoznak a raktárban a személyautóktól a mezőgazdasági rakodógépekig. Hangsúlyozta: áremelkedés valóban történt, de különbségeket tapasztalhatnak az ügyfelek attól függően, hogy a szervizek hogyan terhelik át a drágulást a vevőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában