videó

2018.10.23. 20:06

Kopa János kapta a Szabadságért Kaposvár Emlékérmet

A magyarság példát adott 1956-ban a világnak szabadság szeretetből, önfeláldozásból, hősiességből és összefogásból, ezt mondta Szita Károly polgármester az október 23-i ünnepi gálaesten.

Koszorus Rita

– 1956. forradalma ma is megtartó erő – fogalmazott a városvezető. – Közös örökségünk, mely felemel és büszkévé tesz. A forradalom azt követeli tőlünk, hogy olyan országot építsünk, amiben nem csak megszületni szép és amelyért nem csak meghalni érdemes. Hozzátette: olyan Magyarországot és Kaposvárt kell építeni, ahol jó élni.

A gálán átadták a Szabadságért Kaposvár Emlékérmet, amelyet idén Kaposvár Közgyűlése professzor Kopa Jánosnak adományozott. Egyetemista szakaszparancsnokként 1956-ban a városban vigyázta a rendet, főorvosként Kaposváron megszervezte a régió teljes idegsebészeti ellátását, úttörő eredményeket ért el és forradalmi eljárásokat dolgozott ki.

A díjat Szita Károly adta át Kopa Jánosnak, aki köszönetet mondott a városvezetőknek, egykori kollégáinak, akik vele egy időben kezdtek dolgozni a Kaposi Mór Megyei Kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában