rejtett értékek

2018.10.19. 11:30

Öt országot átszelő kerékpárút épül a Dráva-Mura mentén

Az Amazon of Europe kerékpáros útról konzultáltak a barcsi polgármesteri hivatalban.

Góz Lilla

Karvalics Ottó polgármester elmondta: a hárommillió eurós uniós beruházás célja a Dráva-Mura folyók mentén, öt országon Ausztrián, Szlovénián, Horvátországon, Magyarországon és Szerbián átívelő kerékpáros turisztikai hálózat kialakítása.

Huszti Gábor, a megyei gyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta: a határon átnyúló programban a települések, megyék, szervezetek összefogva turisztikai kincseiket, rejtett értékeiket mutatják be. Megjegyezte: a résztvevők gazdasági fellendülést remélnek a pályázattól.

Jelenleg felmérik az útvonal mentén működő turisztikai szolgáltatókat, szolgáltatásokat, látnivalókat, erre alapozva elkészítenek egy, a teljes régió kínálatát bemutató, foglalási rendszert is tartalmazó weboldalt. Az útvonal menti szolgáltatókat online és nyomtatott promóciós anyagokon, továbbá szervezett rendezvényeken népszerűsítik. A létrejövő turisztikai útvonal szolgáltatói részeivé válnak egy online foglalási rendszerrel támogatott, öt ország piacára kiterjedő, egységes turisztikai szolgáltatói hálózatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában