mindenszentek

2018.10.23. 16:34

Polgárőrök is segítik majd a temetői rend fenntartását

Közeledik a halottak napja és Mindenszentek: Somogyban 56 temetőt üzemeltet a megyei temetkezési kft, ezekben már javában készülnek az ünnepre, volt, ahol urnafalat helyeztek ki, máshol a járdát újították fel.

Harsányi Miklós

Halottak napja a kecskeméti Köztemetőben

– Öt közmunkás dolgozik a temetőnél – mondta Zsalakó Ernő batéi polgármester. – Füvet nyírtak, eltakarították a lehullott falevelet, s rendet raktak a környéken: azt szeretnénk, hogy minden fontos feladattal időben végezzen a csapat.

Kaposváron tíz temetőbe érkeznek majd a hozzátartozók. Puskás Béla, a társaság ügyvezető igazgatója azt mondta: a toponári Ó-temetőben lépcsőt építettek, a munkát a héten befejezték. A Nyugati-temetőben urnafalat helyeztek ki és elkészült a korábban tervezett járda szakasz. A Keleti temetőben – az urnafalon kívül – padokat állítottak fel, s díszburkolatot is készítettek. A cégvezető kiemelte: időben gondoskodnak a látogatók biztonságáról. A rendőrséggel felvették a kapcsolatot és a társaság dolgozói is bekapcsolódnak a megerősített szolgálatba.

A Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület hosszú évek óta részt vesz az ünnepi biztosításban. Domán Tibor elnök azt mondta: már a jövő hétvégén, október 27-én és 28-án is temetői szolgálatot látnak el a polgárőrök, naponta hatan végzik a bűnmegelőző munkát.

– A parkolókban és a temetői ki- és behajtásnál is segítenek a tagtársaim – mondta az elnök. – Ám már most arra kérünk mindenkit: értékes holmit senki ne hagyjon az autóban, a tolvajok kihasználják az adódó alkalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában