időjárás

2018.10.27. 07:00

Szeles, de enyhe szombatra számíthatunk Somogyban

Szeles lesz a szombat Somogy megyében, de a kifejezetten enyhe időre készülhetünk, akár a húsz fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Sonline

– Kifejezetten enyhe időre készülhetünk, 20 fokot meghaladó hőmérséklettel, erős lökésekkel kísért délnyugati széllel, és változó napsütéssel Somogy megyében, szombaton – tájékoztatott az eumet.hu. – Említést érdemlő csapadék nem hullik, s az esti, éjszakai órákban is hasonló marad az időjárás. Meglehetősen enyhe lesz a hajnal is.

A hőmérséklet átlaga

szombat reggel 13 fok

szombat délután 21 fok

vasárnap reggel 11 fok

A folytatás

Vasárnap kifejezetten enyhe időre készülhetünk, erős délnyugati széllel. Napos és erősen felhős területek, valamint időszakok váltakoznak, helyenként kisebb esőre, záporesőre is számítani kell. Hétfőn is meleg, késő-nyárias idő, sok napsütés várható, jelentéktelen zápor legfeljebb elvétve alakulhat ki. Kedden várhatóan egy keskeny csapadéksáv halad nyugatról keleti irányba, így változékony időre készülhetünk. Szerdára előreláthatólag sok napsütés, és 20 fok körüli hőmérséklet a legvalószínűbb.

Orvosmeteorológia

Szombaton északnyugat kivételével a magasban melegedés zajlik, mely intenzív melegfronti tüneteket okozhat. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Vérnyomás-ingadozás, rosszullét, alvászavar is jelentkezhet, koncentrálási problémák léphetnek fel. Az erős, viharos szél szintén kiválthat fejfájást, ingerlékenységet. Északnyugaton viszont hidegfront okozhat görcsös panaszokat. Öltözzünk rétegesen, szélállóan! (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Szombaton az erős, olykor viharos szél jelentheti a legnagyobb gondot a közlekedésben. Északnyugaton az északnyugati, máshol a délies szél csökkentheti jelentősen a járművek menetstabilitását. Sokfelé – legkisebb eséllyel a déli tájakon – számíthatunk csapadékra, mely korlátozza a látástávolságot, vizes, csúszós utakat eredményez. A változékony idő miatt a közlekedők figyelmetlenebbek, tompábbak lehetnek, így ajánlott a fokozott óvatosság. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában