nő a versenyképesség

2018.11.16. 14:07

Befejeződött a volt SÁÉV-telep felújítása

Régi adósságát törlesztette a város az 1973-ban épült volt SÁÉV-telep felújításával – hangzott el a beruházás elkészültével rendezett ünnepélyes átadáson pénteken.

K.G.

Az ipartelep hajdan a kaposvári lakótelepekkel egy időszakban épült, s ideje volt az elavult infrastruktúra felújításának, amelyet a vállalkozók kértek, sőt sürgettek. Háromszáz munkavállaló dolgozik a területen, ahol 41 vállalkozásnak van telephelye, többségében bérlik. A város 492 millió forintot költött a volt SÁÉV-telep rendbehozatalára. Az utak 1300 méter hosszan kaptak új burkolatot, megújultak a közművek, a csapadék- és szennyvíz elvezetőrendszer, új közvilágítást szereltek fel. Az önkormányzat 1,8 milliárd forintot fordít az ipartelepek átépítésére. Egy újat is létesítenek a Dombóvári úton.

– Ezzel a kaposvári vállalkozások versenyképességét növeljük, hiszen a befektetőkkel tárgyalva mindig kiderül, hogy számukra nem mindegy, hogy rendezett-e az ipartelepek környezete – mondta az átadáson Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Hozzátette: a végéhez közeledik a 300 millió forintba kerülő tüskevári csomópont átépítése, ezzel könnyebb lesz majd a közlekedés a SÁÉV-telepre is. A megújuló munkahelyekre szükség van, hiszen Kaposváron az országos átlag alatti, 3,5 százalékos a munkanélküliség, vagyis jelenleg kétszázzal többen dolgoznak, mint a tavalyi ilyenkor.

Az átadáson Győri Gábor, a Győri Kft. ügyvezetője mondott köszönetet azért, hogy megújult környezetben fogadhatják az üzleti partnereiket. A vállalkozók nevében így fogalmazott: „Megérdemeltük, és volt türelmünk kivárni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában