pályázat

2018.11.30. 14:14

Közösen álmodták meg a Cseri park jövőjét

A legkisebbek a Cseri parkban talált makkból figurákat, az idősebbek irodalmi esszéket és videókat készítettek. Még két felnőtt is nevezett a pályázatra.

K. G.

Az én parkom címmel hirdetett rajzpályázatot az önkormányzat. A gyerekek segítségét kérték abban, hogy az ott élőkkel közösen álmodják meg a Cseri park jövőjét. Több mint száz pályamű érkezett, ezekből rendeztek kiállítást a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, majd díjazták is a legszebb alkotásokat. Rajzokat, festményeket, kollázsokat küldtek be az óvodások, az alsós és felsős általános iskolások, és a középiskolások.

A legkisebbek a Cseri parkban talált makkból figurákat, az idősebbek irodalmi esszéket és videókat készítettek. Még két felnőtt is nevezett a pályázatra. A cél az volt, hogy úgy jelenítsék meg a Cseri parkot, ahogyan látni szeretnék a jövőben.

– Az állatok, a játszótér és a fagylaltozó, a futópálya, valamint más sport tevékenységek szinte minden képen szerepeltek – mondta a zsűri tagja, Kalivoda Imre, a Béndekpuszta Mosoly Völgye alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az óvodások egész évben tesznek sétákat a parkban, ezért sok élményük volt, amelyeket megörökíthettek, mondta Hartner-Kalota Adrienn, a Madár utcai óvoda óvodapedagógusa. Körhinta és kreszpálya is feltűnt Csik Lotti, Weisz Debóra Sára és Doszpocs Levente rajzain, melyeket mind díjaztak. Az átadón Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta: lendületet adnak a cseri és donneri városrész fejlődéséhez, ezért fordultak a közösségi tervezéshez, hogy új funkciókkal lássák el a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában