nem hagyta annyiban

2018.11.18. 11:30

Visszaadta a nagy értékű táblagépet a becsületes megtaláló

Nagy értékű táblagépet talált az út mellett egy kaposvári nyugdíjas, ami nagy erőfeszítések árán tudott csak visszajuttatni a jogos tulajdonosának.

Kovács Gábor

Fotó: Illusztráció - shutterstock

Zóka István a Cseri úton biciklizett éppen hazafelé, amikor megakadt a szeme egy barna bőrtokban heverő tárgyon, ami az útpadkán volt. Azt hitte, hogy egy jegyzetfüzet, amit talán kidobott a tulajdonosa. Megállt, hogy megnézze, mert megtetszett neki a tok. Felemelte, és akkor látta, hogy egy készülék van benne.

– Én nem értek ezekhez a modern dolgokhoz, de megmutattam a fiamnak, aki mérnök, és a lányomnak, aki ügyvéd – mondta a 66 éves férfi, aki a nyugdíj mellett még kőművesként dolgozik. – Azonnal mondták, hogy ez egy drága iPad, utólag tudtam meg, hogy 280 ezer forint volt az ára. Elhatároztam, hogy felkutatom a tulajdonosát.

Ez nem is ment olyan könnyen. Hirdette újságban, rádióban, mégsem jelentkezett a táblagépért a gazdája. Zóka István azonban nem adta fel. Elvitte, és megmutatta a készüléket mobiltelefon-boltosoknak. A legtöbben azonban csak meg akarták venni tőle az iPadet, általában tízezer forintot kínáltak érte. Végül a becsületes megtaláló a mobilszolgáltató céghez fordult, ahol a nyilvántartásból kikeresték a tulajdonos adatait, így felvették vele a kapcsolatot.

– Egy fiatal hölgyé volt a készülék, aki eladóként dolgozik Kaposváron – mondta Zóka István. – A Somogyi Hírlap szerkesztőségében adtam át neki az iPadet, amiről már lemondott. Elmesélte, hogyan vesztette el. Egy baráti társaságban volt, és feltette a táblagépet az autó tetejére, de elfeledkezett róla, és menet közben egy kanyarban leeshetett a kocsiról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában