elkészült

2018.12.12. 16:17

Biztonságosabban autózhatunk a tüskevári csomópontban

Megnyitották szerdán a tüskevári csomópontot. A jelzőlámpás útkereszteződés biztonságosabbá teszi és megkönnyíti az autósok, gyalogosok, kerékpárosok életét.

Góz Lilla

– Egy újabb közúti csomópontot alakítottunk át, ahol eddig nehéz volt közlekedni – mondta el Szita Károly szerdai sajtótájékoztatóján. Kaposvár polgármestere hozzátette: nehéz volt a Vásártéri útról a Jutai útra kanyarodni és balesetveszélyes volt.

– Régóta várták ezt tőlünk, a Németh István Program keretén belül kérték az itt élők a lehetőséget, hogy biztonságosan lehessen közlekedni. 380 millió forintból valósítottuk meg a beruházást – mondta el Szita Károly. Hozzátette: szerdától pedig a csomópont forgalmát jelzőlámpák irányítják. Továbbá várják a Máv-tól a biztosító betétekre az engedélyt, hogy a gyalogos és kerékpáros közlekedést is biztosítani tudják. A jelzőlámpák pedig össze vannak hangolva a vasúti forgalommal.

– Ebben az évben adtuk át a Kanizsai utcában az új orvosi rendelőket, pár hete fejeződött be a Sáév telep fejlesztése, most pedig szigetelik, energetikailag korszerűsítik a II. Rákóczi Ferenc Tagiskolát – tette hozzá Pintér Rómeó. A körzet önkormányzati képviselője megjegyezte: a tüskevári csomópont megkönnyíti a közlekedők életét és biztonságos közlekedést tesz lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában