jobbító szándék

2018.12.05. 10:17

Készülék az autizmus kezelésére

Új terápiás készülék került a somogyi megyeszékhelyre az önkormányzat és a tíz legnagyobb kaposvári vállalat összefogásának köszönhetően.

K.G.

A berendezéssel hatékonyan kezelhetik az autistákat, a tanulási, viselkedés- vagy alvászavarral vagy a hiperaktivitással küzdőket, sőt a megszólalni nem akaró gyermekeknél is hatásos. A 2,6 millió forintot érő ILF neurofedback készülék lelke egy 10 gigabájtos szoftver. A páciensek fejére elektródákat helyeznek, amely az agyhullámokat méri. A kezelés a számítógép sugározta kép-és hanghatásokból áll, amelyek impulzust küldnek az agyba.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a cégvezetők a városházán adták át a készüléket Gregorovics Tamásnak, a kaposvári Teljes Életű Autistákért Alapítvány elnökének. Az alapítványnál jelentkezhetnek kezelésre az érdeklődők, idősek és gyermekek is kipróbálhatják a módszert. Később tréningszobát szeretnének kialakítani. Szita Károly az átadáson hangsúlyozta: emberségünk mércéje, hogy észrevesszük-e a segítségre szorulókat, s ez advent idején különösen fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában