Dr. Bubó

2018.12.10. 14:00

„Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor…„

Újabb családi mesemusicallel mutatkozott be a kaposvári Roxínház társulata. Dr. Bubo történetének zenés színpadi változata várja az óvodás, iskolás csoportokat és a kisgyermekkel érkező szülőket november vége óta.

Andricz Gabriella

– Minden évben törekszünk olyan darabot választani, ami örök klasszikusnak is nevezhető, és egyaránt élmény szülőnek és gyereknek – mondta Pintér Kata, a darab rendezője. – Dr. Bubó elsősorban Romhányi József író sajátos stílusának, erőteljes nyelvi humorának köszönhetően vált kedvelt és ismert mesévé, elsősorban a Nepp József által létrehozott Kérem a következőt című animációs filmnek köszönhetően. A kevésbé ismert színpadi zenés változat, áthidalva a „nyelvi nehézségeket” legalább annyira szerethetővé tette a mesét, mint amilyen a rajzfilm.

A musical kaposvári változatában Sebesi Tamásnak köszönhetően születtek újjá a dalok, melyeket a Roxínháztól megszokott látványos koreográfiák színesítenek. A történet központi figurái váltott szereposztásban lépnek színre az erdő lakói, az iszákos vadkan, a túlsúlyos ló, a vérmámoros jaguár és a kleptomán szarka valamint Teknőc Ernő, jellemük meghatározza a darab hangsúlyos pontjait. –Annak ellenére, hogy a szövegkönyv poénjai a kisgyermekek számára nehezebben érthetők, igyekeztünk olyan látványelemekkel és helyzetkomikus részekkel színesíteni a darabot, ami a mai gyerekek számára is abszolút élvezhető és érthető – tette hozzá a rendező. – A Merkei Mónika, Sudár Gergő, Takács László János koreográfiákat életre keltő tánckart a Roxínház tanodásai alkotják. Bubó rendelője és az erdő összképe Nagy Fruzsina látványterveinek köszönhetően elevenedik meg, amelyhez Fábián Kitti készített állatmaszkokat.

A Roxínház január végéig több mint húsz előadással várja a közönséget, amelyre a megye távolabbi pontjairól is érkeznek gyerekcsoportok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában