ünnep

2018.12.17. 17:30

Új épület öleli körül a szerető gondoskodást

72 millió forintból gazdagodott egy teljesen új épületszárnnyal a Liget otthon. Tizennyolc nyugdíjasnak készült el akadálymentes napközi ellátó helye. Az idősek klubjában helyet kapott pihenőszoba, akadálymentes mosószoba, vizesblokkok, sőt még szabadtéri kondipark is.

Góz Lilla

Idén a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium diákjai készültek műsorral a Liget otthon lakóinak. A nyugdíjasok meghatottan hallgatták, majd vastapssal köszönték meg nekik a verseket, dalokat. Székely Irén lakó köszönetet mondott az ünnepségen a lakók nevében.

– A dolgozó emberek, nyugodt, szeretetteljes környezetben tudhatják idős szüleiket. Köszönettel tartozunk az itt dolgozóknak, hogy ezt garantálják nekünk – mondta meghatottan a néni.

Az egyik lakó, aki hetedik évét tölti a Liget otthonban ajándékkal készült a vendégeknek.

– Egyedülálló idős asszonyként elmondhatom, hogy itt otthon érezhetem magam és boldog vagyok – mondta meghatottan.

– Az új idősek klubja 72 millió forintos pályázati forrásból önkormányzati segítséggel épült – mondta el Turnár Jánosné. A Kaposvári Szociális Központ igazgatója hozzátette: a modern intézményben pihenő helyiség, irodák, mosó helyiség, akadálymentes mosdók kaptak helyet.

– Nem az a lényeg, hogy én átadok egy emléklapot, amely 72 millió forintos beruházásról szól – kezdte köszöntőjét Szita Károly. Kaposvár polgármestere köszönetet mondott a lakóknak, dolgozóknak a türelemért, amit az építkezés ideje alatt tanúsítottak.

– Hiányt akartunk pótolni, hogy legyen nagyobb helyük, olyan létesítmény, ahol még otthonosabban érezhetik magukat – tette hozzá Szita Károly. Kaposvár polgármestere megjegyezte: a törődés, a gondoskodás, az maga a szeretet és sokkal többet ér, ha téglákat rakunk egymásba.

– Ha abban, ami felépítettünk nincs lélek, akkor feleslegesen dolgoztunk. Ha kicsit hozzá tudtunk tenni ahhoz, hogy több mosoly legyen az Önök arcán, akkor én már boldog vagyok – mondta el Szita Károly.

Az új épület 72 millió forintból épült. A hétfői bejáráson a Lelovicsné Tóth Éva, a Liget otthon szakmai vezetője elmondta: a jövőben tizennyolc nyugdíjasnak lesz az épület klubhelyiség. Kialakítottak akadálymentes vizesblokkokat, pihenőszobát, mosószobát, teraszt, valamint az időseknek játszóeszközöket is telepítettek az udvarra. A Liget otthont egy állami gazdaság irodaépületéből hozták létre, Kaposvár első idősotthonaként. A bentlakásos intézetben jelenleg hatvanan élnek. Az intézmény biztosítja az olyan nyugdíjas vagy a nyugdíj korhatárt betöltött személyek ápolását, gondozását, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, de önmaguk ellátására nem vagy csak részben képesek, valamint akiknek négy órát meghaladó a gondozási szükséglete. A jövőben tervezik a várossal közösen, hogy bővítenék az otthont, ugyanis sokan szeretnék itt tölteni idős éveiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában