évforduló

2019.01.07. 17:04

Generációk lépnek majd színpadra

Az idei évben ünnepli fennállása hetvenedik évfordulóját a Somogy Táncegyüttes (STE).

Marosi Gábor

A nagy múltú közösség egy jubileumi előadással készül, amelyet ősszel mutatnak be az érdeklődőknek. – Addig még nagyon sok teendőnk van – mondta el lapunknak Csikvár Gábor, a STE menedzsere. – Januárban a kultúra napján és Kaposvár városnapján is fellépünk, májusban a Szolnoki Országos Néptáncversenyen kell bizonyítani a táncosoknak, nyárra pedig meghívást kaptunk egy görögországi fesztiválra is.

– Év közben már tervezzük a jubileumi műsort, de majd csak nyáron összpontosítunk jobban – folytatta Csikvár Gábor. – Kettő, de elképzelhető, hogy három különböző művészeti arculatú előadással készülünk. A táncegyütteshez hozzátartozik, hogy nemcsak hagyományőrző, autentikus néptáncokat dolgoz fel, hanem kortárs és táncművészeti alkotásokat is készít. Öt évvel ezelőtt mintegy 340-en álltak színpadra, reméljük, hogy ezúttal is hasonlóan sokan lépnek majd fel. A legfiatalabb táncos hét a legidősebb több mint hetven éves lesz – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában